Boeken over Italie

Het Italiaanse Menu Verklaard
De onmisbare woordenlijst van de Italiaanse keuken

Paperback

Het Italiaanse Menu Verklaard
De onmisbare woordenlijst van de Italiaanse keuken


Het Italiaanse Menu Verklaard

Leuk, een avondje uit eten in een Italiaans restaurant en ... je begrijpt niks van de menukaart! Help!

Hoe voorkom je dat je een flater slaat en iets bestelt wat je helemáál niet lekker vindt?

Door dit handzame kleine boekje (50 blz, 10x15cm) mee te nemen als je uit eten gaat!

Een alfabetische lijst met meer dan 1250 termen voor Italiaanse gerechten. Genoeg om meer dan 95% van het gemiddelde Italiaanse menu te begrijpen.

Het begrijpen van het menu in een Italiaans restaurant is vaak een ingewikkelde zaak, zelfs als je een beetje Italiaans kent. De namen van de meer dan duizend pastasoorten, kazen en vissoorten zijn verbijsterend. Als de gestore van het etablissement zo aardig is geweest om een Engelse vertaling toe te voegen, dan verduidelijkt dat niet altijd alles. En in veel restaurants buiten de belangrijkste toeristische centra is er nog steeds geen vertaling voorhanden.

Dit boekje is bedoeld om je te helpen als je tegen problemen aanloopt tijdens het uit eten gaan in Italië. Hopelijk lukt het om gênante situaties of teleurstellende ervaringen te voorkomen, waardoor je avondje uit in duigen valt.

Voor de echte beginner leggen we eerst de structuur van de Italiaanse maaltijd uit, die heel anders is dan de gebruikelijke Amerikaanse of Europese maaltijd. Daarna worden enkele algemene non-foodtermen uitgelegd, die nuttig zijn om door de hele ervaring van uit eten gaan te navigeren.

Tot slot wordt de alfabetische lijst met meer dan 1250 termen voor eten gepresenteerd, die genoeg items bevat om meer dan 90% van het gemiddelde Italiaanse menu te begrijpen.


Bestelinformatie

Het Italiaanse Menu Verklaard (49 pagina's) ist als paperback verkrijgbaar bij:

AMAZON.NLPaperback ISBN-13 979-8884499324